Nattetyrani

En by i byen

Jeg har før skrevet om at jeg er klar til at forlade Aarhus, og flytte til en mindre by. Det har ikke ændret sig, men jeg vil bare lige fortælle at jeg altså også har det godt i Aarhus.

I dag har sådan i det store hele været en dejlig dag. Eller jeg var ret ugidelig på arbejde, så jeg gik lidt tidligt. Men jeg har søde kollegaer, og hygger mig faktisk med at være på arbejde. Vi deler lidt hverdag og glæder os alle når én får blomster og chokolade. Vi snakker lidt om løst og fast – børn, uddannelse, cykler og biler. Alt og ingenting. Lige os fire som sidder tættest på hinanden var nok ikke dem der havde fundet sammen under andre omstændigheder, men vi fungerer meget godt. Der er plads til privatliv og til at dele, jeg synes det er så fint.

Efter arbejde så smuttede jeg lige en tur i Søstrene Grene. Jeg fik en af deres nye trådkurve, så nu kan vi få lidt samling på tæpper og puder i stuen. Derudover så fik jeg også en bogkasse til alle Ronjas bøger, der er lidt svære at holde styr op efterhånden. Altså 2 ret store ting, og kun cykel til transport :). Det er altså rigtig fint at arbejde 5 min fra strøget i Aarhus. Man har virkelig alle muligheder lige ved hånden, der skal ikke meget tid til for at jeg hurtigt kan opdatere lidt, når jeg ved hvad jeg går efter. Nu bor jeg jo også i cykleafstand fra arbejde, så det er jo lidt et luksus jeg efterhånden bare tager forgivet. En eventuel flytning vil jo helt sikkert også betyde pendling til arbejde.

Men det bedste ved dagen var at hente Ronja. Cyklen var jo allerede overfyldt, så der var ikke rigtig plads til hende også. I første omgang viste hun dog heller ikke nogen synderlig interesse i at skulle med hjem, men det lykkedes da. Så var vi så heldige at en af de andre børn blev hentet samtidig af mor med hund. Dem fulgtes vi med lidt af vejen. Så gik vi selv lidt, så blev vi indhentet af en af drengene fra Ronjas stue og hans mor, så snakkede vi også lidt med dem. Vi mødte adskillige hunde på vejen, og ejerne var så flinke til at hilse. På vejen hjem går vi forbi en af pigerne fra Ronjas stue hus, eller hendes forældres. Det er sådan et godt trækplaster når hun ellers går i stå. “Kom, vi går ned og ser om A er ude i haven”, så løber hun lidt videre. I dag var A ikke ude i haven, men Ronja var da ligeglad. Hun løb bare op i indkørslen og over til gyngen. Vi har aldrig været derovre før, så det var lidt grænseoverskridende at gå ind på fremmede menneskers grund og hente min datter. Men så kom A og hendes mor ud til os, og så snakkede vi lidt med dem. Sjovt som de små piger først er enormt begejstrede for at se hinanden, men så ved de ikke rigtig hvad de skal gøre derefter. Det er helt normalt har jeg læst – det er først hen ad treårsalderen børn rigtig begynder at lege med hinanden.

Men hjemturen slutter med Ronja på cyklen og mor der trækker cyklen. Da vi så kommer hjem kommer vores underbo samtidig, og så holder han lige døren og siger hvor stor Ronja dog er blevet. Jamen altså, hvis det ikke er landsbyagtigt så ved jeg ikke hvad der er. For mig har Aarhus altid været en by hvor vi bare alle er anonyme. Men pludselig har jeg følelsen af et lille lokalsamfund omkring. Jeg møder mennesker jeg kender på min vej, og det gør bare verden lidt mere nærværende.  Det kan jeg kun drømme om at der sker hver dag, for jeg elsker smalltalk 🙂

I aften har jeg læst lektier. Jo, jo den er god nok, første skoledag er i morgen. Videnskabsteori er faget. Jeg regner med at det skal hjælpe mig en lille smule at jeg jo rent faktisk har gennemført det fag på sygeplejeskolen for mange år siden. Jeg kunne i hvert fald huske mange af de begreber og metoder jeg har læst om, så jeg er optimist. Men det bliver også hårdt med skolegang. Kan læse sådan cirka i en halv time, så falder jeg i søvn eller mister koncentrationen – der er vist noget der skal øves lidt på  der :).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nattetyrani