Dræn i ørerne

Rubinbryllup

Den er god nok – der er noget der hedder rubinbryllup, men det er efterhånden nok en sjælden begivenhed i danske ægteskaber. Ikke desto mindre har vi været til havefest for at fejre netop rubinbryllup for mine forældre i dag.
Det var en hyggelig fest – alle mine gamle mostre, fastre og onkler som vi jo ikke ser så ofte. Der var hjemmegrillede burgers og hotdogs og rigeligt kage til kaffen. Min søster, svoger og jeg havde fået digtet hele to sange til lejligheden. Den ene gik på melodien hjulene på bussen – det var mit forslag. Jeg havde ikke lige tænkt over, at ikke alle mennesker konstant hører eller synger den sang, så der blev hakket lidt gennem teksten. Men sangen var fra Ronja og Holger og handlede om dejlige bedsteforældre, så der blev såmænd ikke rigtig lagt mærke til at det gik halvskidt;-). Det vigtigste var at rubinbrudeparret blev glade, og det var der ingen tvivl om.
Rubinbryllup runder man efter 40 års ægteskab! Det er altså ret mange år. Min mor er ikke stoppet på arbejdsmarkedet endnu, så man kan ikke sige de har gennemlevet et helt liv – de mangler de gyldne år, og jeg er sikker på de kommer til at nyde det. De er blevet et par livsnydere med årene, og det er jeg sikker på deres børnebørn også kommer til at nyde godt.
Jeg er stolt af mine forældre. De fleste af mine veninder er faktisk skilsmissebørn, så det er en sjældenhed at forældre har været sammen i 40 år. Tænk på alt det man når. Boligdrømme bliver til virkelighed, stifter familie, diverse jobs, rejser, børn vokser op, børn flytter hjemmefra, finder ud af livet uden hjemmeboende børn, børnebørn. Millioner af samtaler om næste skridt i livet, lærer at gå på kompromis, følelsesmæssige rutscheture -sorger og glæder. Tænk at finde et menneske man helt selv har valgt, fordi man kan lide vedkommende, og så bare ende med at elske vedkommende resten af livet. Ens bedste ven og den man bare elsker fordi…
Tillykke til mor og far <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dræn i ørerne