En streg i regningen

Sommerhus

Et lidt forsinket indlæg, som har været længe undervejs af en eller anden grund.

Den sidste uge i vores sommerferie var vi i sommerhus. Vi havde lånt et dejligt gammelt stråtægt hus af en mine kollegaer oppe i nærheden af Mariager. Ah, det var dejligt. Drømmene om en dag selv at blive husejer blev lige ganget med ti. Nu ligger Molbergs Gaard, som huset hedder, også ret idyllisk, så det var svært ikke at blive forelsket.

Vi havde familiebesøg undervejs – f’ørst mine svigerforældre, og derefter mine egne forældre samt søs og Holger. Svoger kiggede også lige forbi et par timer, men nogen skal jo arbejde, så han måtte hjem igen. Jeg er ked af at sige det, men ideen om et familiekollektiv er slet ikke så tosset. Hvor var det dejligt at være sammen hele tiden, og bare have tid til at være her lige nu. Masser af hænder til at hjælpe med børn og madlavning, og hele tiden fornuftige voksne mennesker at snakke med. Nu ved jeg ikke om jeg virkelig tror på at tre dage kan sammenlignes med for evigt, men hyggeligt var det, og jeg tror ikke jeg var den eneste der nød det.

Ronja havde lidt en hård uge i sommerhus. Ved ikke rigtig hvad der var galt, og om der egentlig var noget galt. Men middagslurene blev reduceret til en time, og det medførte en træt og pylret pige ret tidligt på aftenen. En aften gik hun helt amok. Vi kunne slet ikke få lov at røre hende – hun bare tudede og vred sig og det virkede helt forkert. Alt hvad vi kom med af forslag blev afvist og berøring gjorde det kun endnu værre. Hun skreg i over en time inden det lykkedes os at få hende delvis afledt. Det var allerede søndag aften. De efterfølgende aftener var det også en udfordring at få hende til at falde i søvn, men heldigvis ikke med timelange tudeture. Klapvognen blev taget i brug og det hele gik.

Men bortset fra den manglende søvn, så tror jeg nu nok lillepigen nød sommerhuset. Der var en lille sø på grunden, og det medfører jo et rigt dyreliv. Så der var daglig frøjagt flere gange. De store skovsnegle turde hun ikke selv gå forbi, og guldsmedene var meget fascinerende. Vipsene derimod var en pine, men det behøver man vist ikke være i sommerhus for at opleve. Myggene havde også en fest, og både Ronja og Niki havde fornøjelsen af flåter. Fluesmækkerne var fast inventar ved spisebordet, og der blev begået en del drab i den uge – undskyld til hr. biolog som ejer huset :).

Ugen bød ikke på mange vilde udskejelser. Lille Holger og Jeanette var hjemmefra alene i flere dage for første gang, og det er bare lidt besværligt nogengange at have sådan en lille størrelse med på alt for meget tur. Det var jo også møg varmt, så det var mest oplagt med skyggehygge i haven. Der blev gynget til den store guldmedalje og leget med nedfaldne æbler og vand. Vi var da også i Mariager og få en lille is en dag, og da den øvrige familie var rejst hjem, bevægede vi endda også på en tur til Øster Hurup.

Som sagt er jeg fan af egen udgang til have. Derudover er jeg også fan af egen vaskemaskine. Jeg vaskede lige et par vaske deroppe, for ikke at komme hjem og skulle nå en masse på sidste feriedag inden vi startede igen mandag. Det er jo fantastisk dejligt at smide det i når man har tid, og kun skal bekymre sig om én vask af gangen. Jeg er jo vandt til 3 vaske af gangen, og bruger nærmest tre kvarter på at få det hele hængt til tørre hver gang. Store badeværelser med plads til en hel familie er i øvrigt heller ikke at kimse af.

Vi havde en lille smule legetøj med til Ronja, for der skal jo være lidt at tage sig til. Men vi var heldige at der var en fin fisher price bondegård med dyr deroppe. Den var et hit, og vi så os eftrfølgende nødsaget til selv at erhverve en magen til – hun har allerede leget med i et omfang der gør at den er pengene værd.

På toppen over luksus i denne uge var dog vores lejebil. Jeps vi betaler i dyre domme for at leje en bil når vi skal på sommerferie. Så leger vi rigtig overskudsfamilie med plads i økonomien. Ronja er fan af at køre i bil, og hun ville helst afsted hver dag på tur. Vi var også ude at køre lidt de fleste dage. Men øv, det var kedeligt at aflevere den igen. Man bliver godt nok hurtigt vandt til at kunne tage afsted hverhen man vil når man vil. Vi snakker meget seriøst om ikke det er ved at være tid til at vi skal være selvkørende. Leje biler er jo i længden alt for dyrt, og vi ville nok bare komme lidt oftere på besøg hvis vi selv kunne køre. Nå, men det er en hel anden snak.

Ferien fik ende og vi vendte hjem til Århus. Mandag var det back to work og vugger og nu er der allerede fløjet en uge afsted igen. I får lige lidt dejlige sommerminder til sidst 🙂

Hængekøjehygge

Hængekøjehygge

Vandkande og nedfaldne æbler

Vandkande og nedfaldne æbler

Juhuu for bondegaard

Juhuu for bondegaard

Øster Hurup strand

Øster Hurup strand

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En streg i regningen