De strengeste forældre

Mor – ta’ afsted!

Det skal være en oprigtig opfordring herfra – kære mødre derude, tag lidt fri til jer selv.

Der har igen været stille på bloggen i noget tid, men denne gang er der en god grund. Jeg har været udenlands. Jeps korrekt – JEG har. Ikke vi, ikke os allesammen, bare mig – og så lige 150 kollegaer :). Men de tæller ikke rigtig med. Skolen har været så venlig at invitere alle medarbejdere med til Amsterdam – egentlig var det sidste år, mens jeg var på barsel at turen skulle være. Men lærerlockout betød at det blev udskudt et år, hvilket var til mit held – så lidt godt kom der da ud af den lockout.

Jeg fik vist aldrig rigtig spurgt så pænt om det var ok med Niki at jeg tog afsted. Det var nærmere en ordre i retning af “Jeg skal på ferie, og du skal passe Ronja”. Punktum! Men det er nu også bare gået super fint, og det har da helt klart gjort det nemmere at være afsted. Når jeg fik meldinger hjemmefra, var de som regel positive – bortset fra lidt problemer med at falde i søvn. Tror da også de to har haft godt af lidt far-datter bonding. Det varmer i hvert fald at komme hjem og se at de to stadig krammer og Ronja vil helst sidde ved far og spise. Jeg elsker dem en lille smule mere efter at have savnet dem lidt, hvis det er muligt.

Men tilbage til Amsterdam. Hvilken mor til et lille barn har ikke drømt om uforstyrrede caféture i forårsvejr, sene byture, middagslur, sammenhængende nattesøvn, shopping uden barnevogn, ingen madlavning og timer dedikeret til aftensmad på en hyggelig restaurant. Ih det gjorde godt i sjælen på mor Berthelsen at blive tanket op på diverse mentale konti – bankkontoen blev ikke ligefrem fyldt op, men den tog heller ikke uoprettelig skade.

Mor B og jeg tjekkede ind på hotelværelset efter 11 timer i bus nedad. Tænk, en eller anden fancy designer har tænkt, at det var smart at lave bare toiletdøren som en svingdør i glas. Altså en dør med åbent både foroven og forneden og som ikke kunne lukke tæt. Det ville jeg ikke engang synes var sjovt, hvis jeg havde været afsted med manden. Men bortset fra det – fint værelse med dejlig seng og rent sengetøj. Ah! Men straks igang med opfriskning – alle 150 deltagere havde en middagsdate på en restaurant tæt på. Det var hyggeligt, natten var ung og der var drinks på menukortet.

Aftenen forsatte med en tur i Red Light Districkt, og der var drama. Frøken J var så smart at trippe rundt med en mobil i hånden, og det synes damen i det første vindue ikke var nogen god idé. Hun stormede ud på gaden kun iført hendes alt for bitte undertøj og sprøjtede vand på os. Så fik frøken J flasken kastet på sig til sidst, hvilket resulterede i et flot blåt mærke – det er da et minde at tage med hjem :). Men natten var stadig ung, og forsatte på div. barer og teknodiskoteker. Det blev lidt for meget for mig til sidst alligevel, så hjem og  sove. Og tænk sig, så sov jeg mega dårligt den første aften – WHAT!!!

Vi havde et enkelt fastlagt programpunkt for at kunne kalde turen en studietur. Foredrag med en hollandsk kvinde om det hollandske undervisningsystem. IT’en drillede selvfølgelig, så det var egentlig meget hjemligt – det er åbenbart ikke kun i Århus vi har den slags problemer. De næste par dage stod ellers på shopping, havnerundfart, cafetur i stor stil, middagslur på minimum en time, og lidt mere bytur. Vi var på bøssebar en aften, for tænk sig det var det eneste sted de spillede musik vi kunne synge med på. Men mest af alt så hyggede jeg mig bare gevaldigt. Var meget sammen med de unge piger fra arbejde, og det var meget rart at bilde mig selv ind jeg stadig kan være lidt med i den gruppe.

collage

 

Ud over at jeg vil opfordre I kære mødre til at tage fri, så vil jeg opfordre alle til at besøge Amsterdam. Det er virkelig en flot by, så utrolig ren, og så er det så hyggeligt med de mange kanaler og mange cafeer. Det hjælper på hverdagen at få et lille break og komme ud og samle nyt mod til hverdagstrummerum.

 

1

  • Så kunne jeg også få pusset mine briller og få klikket mig ind på din blog 🙂 Skønt at høre, at du har haft en fantastisk tur! Hvor er det dejligt for dig at kunne få muligheden for at komme lidt væk hjemmefra og passe dig selv! 😀 Knus&Kram herfra

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De strengeste forældre